fbpx

Werkgever

Voor wie

Medewerkers die last hebben van stressgerelateerde klachten zorgen voor hogere ziekteverzuimkosten. Stressgerelateerde klachten zijn bijvoorbeeld concentratieproblemen, lusteloosheid en overgevoeligheid voor prikkels.

Medewerkers die tegen een burn-out aanzitten vertonen vaak dit soort gedrag.
Soms is het niet heel duidelijk wat de oorzaak is, als werkgever merk je alleen dat iemand anders functioneert. 

Het zou fijn zijn als je als werkgever je medewerker kunt helpen aan een vitale toekomst.

Schakel mij in om je daarbij te helpen.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Wandelcoaching

Wandelcoaching is meer dan alleen reguliere coaching terwijl je wandelt, omdat de omgeving betrokken wordt bij het coachen. Wandelcoaching is een werkvorm van coaching die je letterlijk in beweging brengt waardoor je meer in het hier-en-nu gaat leven. Het laat je je eigen paden vinden en volgen. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het je uit de hectiek van alledag haalt, zonder je volledig terug te trekken uit het dagelijks leven. 

Door middel van oefeningen tussen het wandelen door, wordt de medewerker zich bewust gemaakt van het probleem.
Doordat ik oplossingsgerichte vragen stel wordt de medewerker zich bewust van de mogelijke oplossingen. Dit zorgt ervoor dat hij/zij anders gaat reageren/functioneren. 

De eerste keer oefenen we meer en wandelen we minder om helder te krijgen wat het coachdoel is.
Ik geef huiswerk mee zodat er dagelijks geoefend wordt met het in gang zetten van de verandering.

Werkprocessen

Veel werkprocessen zoals bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorm sessies of 1-op-1 gesprekken vinden binnen plaats terwijl ze ook buiten kunnen plaatsvinden. 

In de buitenlucht werken heeft een positief effect op het functioneren van het menselijk lichaam. Mensen worden creatiever en gaan effectiever werken.

Ik kan je helpen door de processen te analyseren en de mensen te begeleiden bij deze andere manier van werken. 

Budgetcoaching

Budgetcoaching is een handig hulpmiddel om een medewerker te helpen waarvan u merkt dat er financiële problemen zijn of waar loonbeslag is gelegd. Door middel van budgetcoaching ga ik met de medewerker samenzitten om de financiële situatie helder te krijgen. Met deze informatie stellen we een budgetmaandplan (overzicht van inkomsten en uitgaven) en een aflossingsplan op.

De eerste stap  is de oorzaak van het loonbeslag aanpakken.
Daarna  de knelpunten aanpakken zodat er een betere balans ontstaat in de financiën.
Tevens kijken we samen naar mogelijke besparingen, zodat er ruimte ontstaat voor reserveren. Door geld te reserveren wordt de kans op terugval kleiner.

Financiële problemen van een medewerker zorgen voor stress. Stress zorgt voor veel problemen en het is voor iedereen beter voor om te voorkomen dat de stress aanwezig blijft.

Daarom is het voor een ieder van belang om geen financiële zorgen te hebben, en om te voorkomen dat stress weer terugkomt.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is de manier om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Een gezond lichaam zorgt voor een betere weerstand. En een goede weerstand zorgt weer voor actievere medewerkers.

Bij leefstijlcoaching wordt gekeken naar het gewicht, het eetpatroon, het beweegpatroon, het werk, de familie en het sociale leven. Het omvat veel meer dan alleen maar kijken naar het gewicht en een dieet volgen. 
Bij mij krijgt iemand geen dieet voorgeschreven. Wel kijken we naar het aanleren van een andere leefstijl.

Hierdoor is de nieuwe leefstijl beter toe te passen in een mensenleven.

Waarmee kan ik je helpen?