fbpx

Nieuwsbrief juni 2022

Beste lezers,

 

Ik wens jullie veel leesplezier toe met deze nieuwsbrief.

 

Aandacht voor:

 1. Ik werk de zomerperiode gewoon door. Jullie hoeven daarom geen rekening te houden met mijn vakantie, alleen die van jullie zelf.
 2. Voor een betere werking van je stofwisseling is het verstandig om meer vezels eten. Dat zit in groente en fruit (eten niet drinken).

Presentatie:

Wil je graag afvallen en gaat het niet zoals je verwacht? Heb je geregeld trek en raak je niet verzadigd? Heb je weinig energie terwijl je wel voldoende uren slaapt? Dan kan het zijn dat je stofwisseling van slag is.
Op 9 juli geef ik een presentatie over hoe je stofwisseling werkt en wat je zelf kunt doen om dit proces te verbeteren. De presentatie duurt ongeveer 90 minuten en je ontvangt veel hints en tips om je stofwisseling te optimaliseren. Tevens ontvang je de presentatie op papier zodat je het later nog eens op je gemak kunt teruglezen. De presentatie start om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) en wordt gehouden in wijkcentrum Mare Nostrum. De kosten zijn 15,00 euro (incl. koffie/thee) en dit bedrag krijg je terug in kortingsbonnen.

Er is nog plek beschikbaar, wel graag vooraf aanmelden.

 

Interessante website:

Goed voor jezelf zorgen is over het algemeen geen probleem wanneer alles op rolletjes loopt. Maar in tijden van crisis is zelfzorg het eerste wat wordt geschrapt. Ironisch, want juist dan is self-care superbelangrijk. Niet eerder waren er zoveel burnouts (in 2019 ervaarden 1 op de 6 werknemers burnout klachten). Écht goed voor jezelf zorgen gebeurt op verschillende levels: fysiek, emotioneel en geestelijk. Het complete artikel kun je vinden op https://phwelzijn.beyuna.eu/articles/how-to-self-care

Supplement:

Beyuna Selenium bevat Selenium Methionine en Bioperine®, een extract van zwarte peper. Beyuna Selenium is Clean Label, dit houdt in dat het supplement geen synthetische vul-, hulp- of kleurstoffen bevat.
Beyuna Selenium heeft bovendien een plantaardige capsule, waardoor het product 100% veganistisch is.

Werking:

 • Seleen is mede nodig voor een normale productie van schildklierhormoon en werking van de schildklier
 • Seleen ondersteunt het immuunsysteem
 • Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese
 • Seleen is goed voor je nagels en haren

Meer informatie te vinden op: https://phwelzijn.beyuna.eu/Products/selenium

Selenium

Recept:

Deze keer een zomers recept dat ik uit een kookboek (Soepp) heb overgenomen.

Italiaanse courgettesoep (recept voor 5 liter)

 1. Verhit OLIJFOLIE in een grote pan en fruit daarin 4 GESNIPPERDE WITTE UIEN.
 2. Als de ui zacht is, voeg je 8 TENEN KNOFLOOK, 4 EL GEDROOGDE ITALIAANSE KRUIDEN, 1 EL VENKELZAAD en de FIJNGESNEDEN STEELTJES VAN 1 BOSJE VERSE BASILICUM toe. Bak dit een paar minuten door.
 3. Doe er vervolgens 12 IN BLOKJES GESNEDEN COURGETTES, 3 LITER WATER, FLINK WAT ZWARTE PEPER en 1 EL ZOUT bij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen of totdat de courgette gaar is.
 4. Voeg 2 HANDJES RUCOLA en de BASILICUMBLAADJES toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep (als je het niet helemaal glad maakt blijven er vezels behouden). Bewaar een paar basilicumblaadjes voor de garnering.
 5. Garneer de soep met GERASPTE PARMEZAANSE KAAS, GEROOSTERDE PIJNBOOMPITTEN, VERSE BASILICUM, EEN SCHEUTJE EXTRA VIERGE OLIJFOLIE, ZOUT en PEPER.

 

Social media berichten:

In de nieuwsbrief die ik verstuur staan ook de verschillende social media berichten vermeld. Deze komen niet in de online versie. Om de berichten toch te zien kun je mij volgen op Instagram en Facebook. Op Facebook plaats ik ook op mijn privé pagina geregeld berichten.

Bedankt voor het lezen. Mocht je graag extra informatie willen ontvangen over 1 van bovengenoemde onderwerpen, of wil je andere informatie ontvangen dan hoor ik het graag.

De volgende nieuwsbrief zal eind juli verschijnen.

Hartelijke groet,

Pauline Hartman

Praktijk voor leefstijlcoaching

06 135 011 99

www.hartmancoaching.nl

BGN
Waarmee kan ik je helpen?