fbpx

Leefstijlcoaching

Holistische kijk

Als je worstelt met je gewicht, kunnen daar vele oorzaken voor zijn. Hierom kijken wij ook naar de fysieke omstandigheden en kan er ook bloed worden afgenomen om te onderzoeken op welke manier jouw lichaam omgaat met voedsel. Tevens wordt gekeken naar je omgeving en proberen we stressfactoren in kaart te brengen en waar mogelijk te reduceren. Hier kan een stukje budgetcoaching worden toegepast. 

Leefstijlcoaching

Leefstijlverandering op maat

Bloedtesten

Bloedtesten worden met een vingerprik afgenomen en onderzocht in een laboratorium

Budgetcoaching

Financiele stress kan van invloed zijn op jouw gezondheid, laat mij jou daarom helpen

Leefstijlcoaching

Bij leefstijlcoaching wordt gekeken naar het geheel van lichaam en geest. Beide zijn hierin even belangrijk, en daarom verdienen ze ook beide aandacht.

We kijken naar:

 • het eetpatroon
 • het beweegpatroon
 • het gewicht
 • het werk
 • de familie
 • het sociale leven
 • enz.

Er zijn 3 verschillende mogelijkheden om met je leefstijl aan de slag te gaan:

 • een uitgebreide sessie waarbij ik als BGN Gewichtsconsulent adviezen geef voor voeding en als leefstijlcoach je kan helpen met beweging, stress gerelateerde klachten e.d.
 • een vitaliteitsmeting waarbij enkele meetgegevens van de weegschaal genoteerd worden en je bloeddruk gemeten wordt 
 • een korte sessie waarbij alleen de meetgegevens vergeleken worden (prijs op aanvraag)

Door middel van deze sessies kun je belangrijke inzichten krijgen in een groot deel van jouw fysieke gezondheid.

Zo wordt er o.a. gekeken naar:

 • Botmassa
 • Lichaamsvocht
 • Spiermassa
 • Vetmassa
 • Viscerale vet (vet rondom je organen)

Deze waardes bepalen samen hoe fit je eigenlijk echt bent. En het op peil houden van deze waardes kan tal van ziektes voorkomen. 

weegkaart

Om te inventariseren wat jouw wensen zijn en te kijken wat jouw lichaam nodig heeft om (nog) gezonder te worden, hebben we eerst een gratis en vrijblijvend gesprek van een half uur. 

Gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde leefstijl en ik geloof niet dat een dieet de oplossing vormt hiervoor. Ik kijk liever naar je manier van denken en leven. En de manier waarop je omgaat met stress en hoe je slaapt.

Bij een leefstijlcoach traject wordt doorgaans eerst gekeken naar het stressniveau. Als de stress onder controle is dan pas kijken we naar voeding en hoeveel nutriënten (koolhydraten, vetten, eiwitten) jouw lichaam nodig heeft. De tijd die hiervoor nodig is, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. 
Afvallen, of aankomen, zal langzaam gaan (ongeveer 0,5 kg per week) omdat mijn aanpak kijkt naar jouw leefstijl en hoe je omgaat met de aanpassingen. Verandering van gewoontes hebben tijd nodig. Voor een snel resultaat ben je bij mij niet aan het juiste adres. Een dieet volgen en volgens een strik schema eten is bij mij niet noodzakelijk. Wil je toch graag weekmenu’s ontvangen waar geen strikt dieet aan gekoppeld is? Dan kun je hier klikken.

Een EMB test geeft nog meer informatie over hoe het gesteld is met je lichamelijke gezondheid. Deze test is een goede aanvulling op jouw persoonlijk programma.

Indien nodig kan er ook worden gewerkt met supplementen. 

Kleine stappen, grote veranderingen

Wil je samen met mij direct aan de slag?

Bloedtesten

METABOOL SYNDROOM BLOED TEST

Om af te kunnen vallen is het belangrijk dat je lichaam goed functioneert. Bij de meeste mensen die een geschiedenis hebben met afvallen blijkt het lichaam niet meer goed te functioneren. Hierdoor hebben de afval pogingen minder effect.

Met een metabool syndroom bloed test wordt gekeken naar rood en wit bloedbeeld, nier- en leverfunctie, spieren en hart en eiwit-, vet- en koolhydraatstofwisseling. Dit geeft minimaal 2 A4 kantjes aan resultaat waarmee ik een op maat gemaakt advies kan geven.

Met dit advies wordt afvallen wel weer mogelijk.

Het bloed wordt door mij met een vingerprik afgenomen en ik stuur het naar het laboratorium van Hessels & Grob voor onderzoek. Daarna ontvang ik het resultaat en dit wordt, na analyse, besproken.
Na de afspraak wordt het resultaat met de adviezen meegegeven.

ENERGETISCH MORFOLOGISCHE BLOED TEST (EMB)

Ben je benieuwd naar hoe het gesteld is met je algehele gezondheid?
Met behulp van een EMB test (Energetisch Morfologische Bloed test) kom je er achter.

Naast onderzoek naar de hoeveelheid vitamines en mineralen in je bloed wordt ook onderzocht hoe het zit met voedsel intoleranties en hoeveelheid straling. Daarnaast wordt nog veel meer onderzocht.

Er wordt een compleet beeld gegeven van je algehele gezondheid (ongeveer 16 A4-tjes die ik samenvat in een op maat gemaakt advies).

De test bestaat uit:
– intakegesprek en bloedafname (vingerprik)
– bloedonderzoek door een laboratorium
– analyse van laboratorium uitslagen en maken van samenvatting
– bespreken uitslagen en meegeven advies

EMB

Budgetcoaching

Zorgen en stress zijn ongeveer de grootste boosdoeners voor je gezondheid. Middels budgetcoaching wil ik je graag tips aanreiken waardoor je jouw financiën weer de baas wordt.
Door samen op zoek te gaan naar mogelijkheden, zie je weer licht aan het eind van de tunnel en zal je ervaren dat je de situatie weer positiever kunt bekijken.

Door deze verschuiving in je mindset, van gebukt gaan onder zorgen naar het zien van een uitweg, zal je direct een verandering in je energieniveau en humeur waarnemen.
Ook zal je minder stress ervaren en uiteindelijk de gewenste verandering in je portemonnee.

Budgetcoaching kan nodig zijn in allerlei situaties. Dit kan zijn door verandering van inkomen (ontslag, scheiding, overlijden partner, etc.) en ook door verandering in uitgaven (onverwachte kosten). Een groot misverstand is dat budgetcoaching alleen nodig is bij schulden. Het is juist goed als het gedaan wordt voordat er schulden ontstaan. Dan is het gemakkelijker om een financieel gezonde situatie te creëren. Iedereen die graag meer zou willen sparen heeft baat bij mij als budgetcoach.

Budgetcoaching houdt niet in dat je nooit meer iets leuks mag doen, en het is ook niet zo dat je niet mag roken, geen huisdieren mag hebben en geen auto mag rijden. Het zorgt ervoor dat je juist wel geld hebt voor uitgaven die jij belangrijk vindt.

De gesprekken vinden bij jou thuis of in mijn praktijkruimte plaats.

 

Wat zijn de voordelen van mijn budgetcoach sessies?
– je krijgt inzicht in je financiële situatie onder begeleiding van een gecertificeerde coach
– je komt figuurlijk in beweging

Er zijn 2 verschillende budgetcoach trajecten mogelijk:
– een sessie van 2 uur waarin je alle inkomsten en uitgaven op een rijtje zet
– 5 sessies van 1 uur waarbij je stap voor stap naar een ander uitgavepatroon geleid wordt

Voorafgaand aan de eerste sessie neem ik telefonisch contact me je op voor een intake van ongeveer 10 minuten.

Als aanvulling op mijn budgetcoaching trajecten werk ik samen met professional organizer Daphne Drupsteen van Firma Opgeruimd. Daphne is een enthousiaste dame die, net als ik, zeer pragmatisch is ingesteld. Zij kan net dat beetje extra bieden om jouw budgetcoach traject nog beter te laten slagen.

Waarmee kan ik je helpen?